RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arafats nevø kan få se sykejournalen

Sist oppdatert:
Yasser Arafats nevø, som har bedt om en gransking av den palestinske presidentens dødsfall, kan ifølge fransk lov gjøre krav på å få se onkelens sykejournal.

Til tross for at de palestinske myndighetene har benektet det, går fortsatt ryktene om at Arafat ble forgiftet. Presset mot franske myndigheter for at de skal frigi sykejournalen er stort, men myndighetene har hittil ikke gitt etter.

Nå er det imidlertid dukket opp en kompromissløsning som også franske myndigheter kan leve med. Fordi Arafats nevø Nasser al-Kidwa også er palestinernes representant i FN, vil det slik franskmennene opplever det være mulig å gi ham tilgang til journalen uten å bryte taushetsplikten.

- Vi har allerede vurdert dette. Jeg tror at han vil få tilgang til journalen, om han ber om det, sier Christian Estripeau, talsmann for militærsykehuset utenfor Paris, hvor Yasser Arafat døde 11. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere