RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Yasser Arafat
Yasser Arafat (EPA /Scanpix)

Arafats tilstand forverret

Sist oppdatert:
Tilstanden til Yasser Arafat har forverret seg, og han er havnet i dypere koma, opplyser sykehuset.

Talsmenn for militærsykehuset utenfor Paris opplyser at den palestinske presidenten er blitt dårligere over natten, melder nyhetsbyrået AFP.

General Christian Estripeau, som er talsmann for miltitærsykehuset Percy like utenfor Paris, sier Arafats tilstand er «betydelig forverret», og at prognosen er usikker.

- President Yasser Arafats helse har forverret seg i løpet av natten. Hans koma, som gjorde at han ble flyttet til intensivavdelingen, er blitt dypere i løpet av morgenen. Dette markerer en betydelig endring i retning av en utvikling vi ikke vil gi noen prognose for, sier Estripeau.

Nervekrig
Meldingen kommer samme dag som fire representanter for det palestinske lederskapet er i Paris for å besøke den syke presidenten.

Besøket har utvilklet seg til en nervekrig mellom de palestinske lederne og Arafats kone Suha, som i praksis har styrt hvem som får treffe ham etter at han ble innlagt. for snart to uker siden

- I god form
Mandag beskyldte Suha Arafat det palestinske lederskapet, med statsminister Ahmed Qureia og fungerende PLO-leder Mahmoud Abbas for å ønske å begrave Arafat levende.

Suha Arafat hevdet overfor fjernsynsstasjonen al-Jazeera at hennes 75-årige ektemann er i god form, og at han skal dra hjem til Ramallah.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere