RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets dyreste olje

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeprisen nærmer seg historiske nivåer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljen klatret ytterligere på råvarebørsen i USA tirsdag. I morgen er det ventet at to av de største fagforeningene i Nigeria vil starte en streik som vil sette en demper på oljeleveransene fra det oljerike landet.

NA24 - din næringslivsavis

Fagforeningslederne krever at drivstoffpriser som ble økt forrige måned skal tilbakekalles. Foreningene sier at streiken vil gå som planlagt ettersom regjeringen i landet ikke har vraket hele prisøkningen, ifølge British Broadcasting Corp.

- Foreningene går videre med streiken, som truer med en total nedleggelse av hele Nigerias oljeindustri. Industrien er allerede jobbende i et redusert tempo. Dette får oppmerksomheten til å fokusere på all leveranserisikoen som er der ute, sier Phil Flynn hos Alaron Trading Corp., ifølge Bloomberg.

Analytiker David Thomas i Citigroup sier at oljeprisens styrke kommer etter bekymringer for nye forsyningsbrudd i Nigeria, fare for streiker i Brasil, raffinerier som sliter og økt spekulasjon med oljekontraktene ved råvarebørsen i New York.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat av referanseoljen WTI 69,13 dollar. Dette er en minimal oppgang på fire cents, men i løpet av dagen ble den notert i 69,56 dollar som er den høyeste prisen siden 1. september i fjor. Prisen er lite endret i forhold til samme tid i fjor.

Nordsjøoljen falt imidlertid med 0,5 prosent til 71,84 dollar på råvarebørsen i London.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere