*Nettavisen* Nyheter.

Årets høyeste oljepris

Oljeprisen flekser muskler og spås enda høyere.

29.06.07 01:21

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljen fortsatte å stige i verdi på råvarebørsen i New York torsdag. Nå er prisen på det høyeste nivået på ni måneder og for alvor er kampen med de historiske rekordene som ble satt i fjor sommer innenfor rekkevidde.

NA24 - din næringslivsavis

Mye av årsaken til klatringen skyldes at de amerikanske bensinlagrene er mindre enn ventet noe som passer dårlig med tanke på at vi nå er på vei inn i den mest hektiske delen av kjøresesongen.

I tillegg har problemer og vedlikeholdsarbeid ført til at kapasitetsutnyttelsen på de amerikanske raffineriene er svakere enn normalt på denne tiden. I forrige uke opererte de amerikanske raffineriene med en utnyttelse på 89,4 prosent.

På Nymex endte frontkontraktene på WTI-oljen på 69,57 dollar som er en oppgang på 0,9 prosent og den høyeste sluttnoteringen siden 31. august. Kontrakten var helt oppe i 70,52 i løpet av sesjonen. Prisene er nå 3,6 prosent lavere enn for ett år siden.

Rekordmange reisende
Det er ventet at rekordhøye 41,1 millioner mennesker vil reise i USA i forbindelse med nasjonens helligdag 4. juli.

Men selv om bensinlagrene vekker bekymringer står det godt til med de amerikanske oljelagrene. De steg med 1,56 millioner fat til 350,9 millioner fat og er på det høyeste nivået siden 22. mai 1998.

- Blir 80 dollar
- Det at vi klarer å komme over 70 dollar med tanke på at vi har de høyeste lagrene på nesten et tiår er bemerkelsesverdig. Dette har vært en viktig psykologisk barriere for markedet. Jeg tror vi kommer til å nå 80 dollar før sommeren, sier John Kilduff hos Man Financial Inc., ifølge Bloomberg.

Rekordnoteringen på denne referanseoljen er imidlertid på 78,40 dollar satt 14. juli i fjor på bekymringer om at en konflikt i Libanon ville spre seg til hele Midtøsten.

HTML EMBED

Følg oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag