RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets mest absurde nyheter

Sist oppdatert:
Ja, for det er vel ingenting ordinært med en ransmann som bruker dildo til våpen?

(iBergen.no) Det infame nettstedet This is True tar mål av seg for å gi sine lesere de mest besynderlige nyhetssakene fra hele verden. Historiene de gjengir er så absurde og utrolige at nettsiden måtte døpes med et navn som ikke levnet noen tvil om at det leserne fikk servert faktisk hadde skjedd i virkeligheten.

Årlig skal nettstedet nå la leserne kåre de mest hinsides vanvittige nyhetssakene i løpet av året som gikk. Etter et vanskelig valg mellom 24 sprø historier, var topp 10-listen klar.

iBergen.no gjengir den komiske, men sanne listen her. God fornøyelse.

Plass nummer 10:

Fra juli 2007. Michelle Eather (37) fra Woodbridge, Australia, oppdaget at hun hjelpe en dødsdømt nyrepasient i USA da det kom fram at blodprøvene hennes stemte perfekt overens med den fremmede mannen. Hun valgte å donere den ene nyren, og det satte selvsagt himmel og jord i bevegelse i nyhetsredaksjoner verden over. Den umiddelbare berømmelsen og heltestatusen fikk flere fremmede til å kontakte kvinnen og tigge etter hennes andre nyre. Eller andre organer.

- Det har trolig vært mer enn 2000 henvendelser. Noen sender meg e-post to ganger for dagen, fortalte Eather til lokalavisen The Hobart Mercury.

Plass nummer 9:

Fra desember 2007. En vekter ved Wal-Mart i Fort Walton Beach i Florida hørte rykter om en mann som til stadighet var innom butikken og gjorde mystiske ting med hårsprayflaskene i butikkene. En dag kunne han med selvsyn se hva som foregikk mellom butikkhyllene. Den mannlige kunden fisket ned en flaske av typen pumpespray og helte innholdet glupsk ned i halsen. Den tørste mannen gikk videre langs reolen og forsynte seg med nok en flaske, som også gikk ned i gapet. Han ble pågrepet idet han forlot stedet uten å betale, selv om han hadde lommene fulle av penger. Overfor politiet forklarte han at han var kraftig alkoholisert og valgte hårspray framfor brennevin fordi «det var for fristende å vandre rundt i et brennevinsutsalg».

Plass nummer 8:

Fra oktober 2007. Styreformann i Iowas offentlige markedsplass, Jerry Parkins, ba om at markedets årlige «erotiske hotdog spise konkurranse» ble nedlagt fordi den var «usømmelig». Radiokjendis og vert for konkurransen, Steve Pilchen, uttalte til Des Moines Register at det utelukkende var kvinnelige deltakere i konkurransen og deres teknikk ble vektlagt. Alle kunne også garnisere hot dogen med diverse tilbehør, som majones og ketsjup. Vinneren ble kåret ut fra tilskuernes applaus.

Plass nummer 7:

Fra desember 2007. Tas Sinadinos gikk til søksmål mot EDI Rail i Sydney, Australia, da han fikk sparken som daglig leder. Det skulle han nok ikke gjort, for med søksmålet kom også årsaken til oppsigelsen fram i offentligheten. Det viste seg at Sinadinos hadde tatt seg noen friheter i forhold til firmaets kredittkort og belastet det med rundt 50.000 kroner i «eskortetjenester». Men den forsmådde sjefen hevdet i retten at utgiftene var helt legitime - til og med fradragsberettiget - ettersom han var blitt flyttet til en annen by av firmaet og trengte kvinnelig selskap om natten. Betalingen til de prostituerte kvinnene mente han kom på lik linje med utgiftene han hadde til for eksempel møblering av hans nye leilighet. Han forlangte tolv måneders etterlønn og en uttalelse om at forbruket hans var helt akseptabelt. Men retten derimot mente Sinadinos bruk av firmaets penger var et avskyelig overtramp og forkastet saken.

Plass nummer 6:

Fra september 2007. En 41-årig mann fra Val des Monts i Canada fikk et kraftig anfall som følge av en crack-overdose. Mens han lå i krampe på gulvet, gikk hunden hans til angrep på ham med et kraftig bitt like under øret. I et forsøk på å redde 41-åringens liv, tok romkameraten et balltre og svingte det mot hunden, men bommet og traff i stedet hodet til sin allerede hardt prøvede kamerat. Han ble øyeblikkelig sendt til sykehus, der legene fant en liten plastpose i mannens rektum. Ettersom denne inneholdt ti gram crack ble 41-åringen siktet for besittelse av narkotika, samt å eie en hund av den ulovlige rasen pit bull terrier.

Delt plass nummer 5:

Fra september 2007. Nicki Jex (27) klarte å tilrøve seg rundt 7000 kroner fra en bookmaker i Leicester i England. De ansatte i firmaet antok at raneren hadde et skjult våpen i en pose han pekte mot dem, men det skulle vise seg å være alt annet enn et dødelig våpen. «Faktisk var det en vibrator tilhørende tiltaltes kjæreste» forklarte aktor i saken til dommeren under rettssaken mot raneren. Jex tilsto uforbeholdent og ble dømt til fem års fengsel.

Delt plass nummer 5:

Fra mai 2007. Stakkars Rebekah Rice var bare 15 år gammel da hun fikk oppleve livets harde realiteter på Maria Carrillo High School i Santa Rosa, California. I 2003 ble hun jevnlig mobbet av sine medelever fordi hun tilhørte den religiøse mormonerkirken. I et forsøk på å avvæpne sine plageånder slengte hun ut kommentaren «så homo du er», og da var grensen nådd for ledelsen ved skolen, som sendte en skriftlig reprimande om hennes «uakseptable språkbruk» til hennes foreldre. De ble rasende og saksøkte skolen, ettersom de aldri hadde grepet inn overfor datterens mobbere. Men i retten møtte de liten forståelse. Dommeren mente mobbing og erting fra ufølsomme bøller var en del av det tenåringer må tåle på sin vei til voksenlivet.

Plass nummer 3:

Fra mars 2007. Det er lenge siden det har vært vann i innsjøen Frazier Park Lake ved Ulysses i Kansas. Etter 20 år så de lokale myndighetene seg lei på vannmangelen og bestemte seg for å hoste opp fire millioner kroner for igjen å kunne speile seg i vannflaten. Et storstilt prosjekt ble igangsatt, der innsjøens overskuddsvann skulle demmes inne. Men ingen hadde regnet med at en uvanlig nedbørsrik vinter fylte innsjøen til randen. Det neste naturlige skritt var derfor at kommunen tømte innsjøen igjen, slik at prosjektet kunne fortsette...

Plass nummer 2:

Fra januar 2007. 14 år gamle John Cave er døv og får god hjelp til sine daglige gjøremål av en spesialtrent assistenthund. Men det var ledelsen ved W. Tresper Clarke High School i Long Island, USA uenig i. Guttens familie fikk klar beskjed om at skolen nektet hunden å komme inn i bygningen fordi «gutten ikke trengte den». Da John likevel tok hunden med seg, tilkalte ledelsen politiet. Patruljen som rykket ut nektet imidlertid å pågripe gutten ettersom loven er helt klar på at handikappede er i sin fulle rett til å ha assistenthunder med seg inn i offentlige bygninger. Resultatet ble at rektor Timothy Voels låste dørene til skolen hver morgen John kom sammen med hunden.

Plass nummer 1:

Fra januar 2007. 13 fanger rømmer fra Sudbury fengsel i Derbyshire, England. Blant rømlingene befinner det seg blant annet to drapsdømte menn og frykten brer seg i lokalmiljøet. Men fangene er som sunket i jorden, for politiet nekter å etterlyse forbryterne med bilder. Årsak? Det bryter med fangenes menneskerettigheter. «Før en beslutter å gå ut med bilder, må politiet vurdere et antall faktorer som offentlighetens interesse, om det vil ha en effekt for jakten, og om menneskerettighetene og personvernet blir ivaretatt, uttalte en talsperson for det lokale politiet. Han la til at rømlingene hadde misbrukt tilliten fengselet hadde til dem, og nå var det opp til politiet å spore dem opp.

Har du en mer absurd nyhetshistorie? Fortell om den i kommentarfeltet under.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere