RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Argentina vedtar selvbestemt abort


Aborttilhengere demonstrerer til støtte for selvbestemt abort i Argentina onsdag. Torsdag stemte underhuset i den argentinske nasjonalforsamlingen for et lovforslag om å legalisere abort. Foto: AP / NTB scanpix
Aborttilhengere demonstrerer til støtte for selvbestemt abort i Argentina onsdag. Torsdag stemte underhuset i den argentinske nasjonalforsamlingen for et lovforslag om å legalisere abort. Foto: AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Underhuset i den argentinske nasjonalforsamlingen vedtok torsdag selvbestemt abort innen 14. uke. Lovforslaget sendes nå til overhuset.

Abortstriden har utløst et veldig engasjement i Argentina, pave Frans' hjemland. Avstemningen i underhuset var nervepirrende, og resultatet ble til slutt 129 mot 123 stemmer.

Tilhengere og motstandere fulgte debatten på store skjermer utenfor Kongressen. I dag er det kun tillatt med abort ved voldtekt og ved fare for mors liv. Den katolske kirken er sterkt imot nyordningen som nå går til overhuset.

Presidenten i Argentina, Mauricio Macri, har gjort det klart at han vil undertegne lovforslaget hvis det blir vedtatt.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere