*Nettavisen* Nyheter.

Argentiner arrestert for massakre

Den tidligere argentinske majoren Roberto Raul Tozzo som sto bak Margarita Belen-massakren er tatt.

Roberto Raul Tozzo var major i det argentinske militæret under diktaturperioden fra 1976-1983. Siden 2005 har Tozzo vært på rømmen, siktet for krigsforbrytelser i forbindelse med Margarita Belen–massakren som kostet 22 politiske aktivister livet i 1976. Onsdag ble han pågrepet i Brazil, melder Reuters.

22 aktivister drept
Tozzo, som nå er 63 år gammel, er siktet for å ha ledet en gruppe soldater som drepte 22 politiske aktivister som kjempet mot den militære regjeringen i Argentina.

De 22 aktivistene satt fengslet i forkant av massakren, men den 13. desember 1976 ble fraktet ut av fengselet i byen Resistencia i militære lastebiler og skutt. Hendelsene ble senere døpt til Margarita Belen-massakren, og blir sett på som et mørkt kapittel i argentinsk historie.

Brukte falskt navn
Den tidligere majoren ble onsdag pågrepet og arrestert i et hotell i Rio de Janeiro etter at argentinske myndigheter hadde gitt Interpol i Brazil opplysninger om at Tozzo muligens oppholdt seg i landet. Tozzo hadde vært på rømmen fra myndighetene siden 2005 da en argentinsk beordret at han skulle arresteres.

- Han sjekket inn under falskt navn, men hadde ingen dokumenter på seg, fortalte en tjenestemann i den brasilianske Interpol-avdelingen.

Tozzo skal ha beholdt seg rolig og ikke sagt noen ting under pågripelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.