*Nettavisen* Nyheter.

Arkans enke shower i Sverige

Bosniere i Sverige raser etter at det ble kjent av popstjerne-enken til krigsforbryteren Arkan skal opptre i Malmø.

Sangerinnen Svetlana «Ceca» Raznatovic skal opptre i Malmø 24. februar, skriver avisen Sydsvenskan.

Hun er en av Balkans største stjerner og slo igjennom med sin moderne versjon av balkansk folkemusikk allerede som 14-åring, i 1988.

Men mange ser på Ceca som et symbol for regimet til Slobodan Milosevic. Ceca var gift med krigsforbryteren Arkan, og en av sangene hennes skal være en hyllest til den avdøde ektemannen.

- Migrasjonsmyndighetene burde ha stoppet henne, sier Bakir Prlja til avisen. Han er leder i det bosnisk-hercegovinske riksforbundet.

Han sier til avisen at det fins klare bevis for at hun hadde en langt mer aktiv rolle på serbisk side under krigen enn det mange har vært klar over.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix/EPA

- Jeg har bilder fra Vukovar i 1992 der hun står med våpen i hendene. Hun driver fortsatt propaganda for serbisk nasjonalisme i sine sanger, sier Prlja.

Zeljko «Arkan» Raznatovic var tiltalt av FNs krigsforbryterdomstol, men ble skutt og drept på et hotell i Beograd i 2000.

Han og Ceca giftet seg i 1995, og bryllupet ble overført direkte på serbisk tv.

Da Serbias president Zoran Djindjic ble drept i 2003, satt Ceca i varetekt i tre måneder, mistenkt for å ha hjulpet dem som sto bak attentatet. Hun ble aldri tiltalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.