Arnie fyrer løs

Foto: David McNew (AFP/Getty Images)

Arnold Schwarzenegger viser muskler i guvernørstriden i California. - Det er en voldsom avtand mellom politikerne i California og folket i California, sier han i sin siste reklamevideo. Se videoen her.

20.08.03 14:40

Maktkampen i USAs mest folkerike delstat er i gang for alvor. Actionhelt og republikaner Arnold Schwarzenegger har alt annonsert at han vil kaste den sittende guvernøren Gray Davis og overta styringen selv.

Foreløpig ligger han klart best an blant de mange kandidatene. Men han har likevel fått høre kritikk om at han ikke sitter på svarene for California. Delstaten er inne i en dyp krise med rekordunderskudd i budsjettene og sviktende kraftforsyning.

Denne uken ruller en fersk reklamefilm over de mange TV-kanalene i delstaten, der Arnie lanserer seg som "folkets guvernør", og ikke en politiker som "ikke gjør jobben sin".

- Vi kan bedre enn dette. Tross alt, vi er californiere, alltid i første rekke med nyskapninger. Våre jordbruksprodukter selges over hele verden, og teknologien vår er den aller beste, proklamerer muskelkongen til tonene av passelig dempet heltemusikk.

Guvernørvalget avholdes 7. oktober. Måtte den sterkeste vinne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.