*Nettavisen* Nyheter.

Arnie tabbet seg ut

Foto: ap/scanpix

Talen til støtte for Bush var så full av faktafeil at historikere vil ha Arnold Schwarzenegger tilbake på skolebenken. Sjekk Terminatorens brølere.

04.09.04 11:42

Guvernør Arnold Schwarzenegger blir bedt om å returnere til skolebenken etter sin flammetale til støtte for president George W. Bush under den republikanske partikongressen i New York tidligere denne uken.

Det er historikere fra Schwarzeneggers fødeland Østerrike som kommer med oppfordringen, etter at den tidligere muskel-skuespilleren begikk en rekke fakta-brølere i talen sin.

Schwarzenegger sa blant annet at Østerrike ble et sosialistisk land etter andre verdenskrig, og at han selv husket å ha vært vitne til at sovjetiske tanks rullet i gatene.

Var ikke født engang
Men da Schwarzenegger emigrerte til USA i 1968, hadde Østerrike en konservativ koalisjonsregjering og hadde ikke en eneste sosialistisk regional kansler, skriver Ananova.

Historikeren Martin Polaschek ved Karl Franzen-universitetet beskylder guvernøren i California for å «prøve å bruke den gamle kommunist-trusselen i Bush’ valgkamp».

En annen historiker, Stefan Karner, legger til:

- Faktum er at han som barn i Styria umulig kunne ha sett sovjetiske tanks, ettersom britene hadde overtatt styringen i provinsen da Schwarzenegger ble født i 1947.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.