RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arnie terminerer motstanderne

Foto: Monica M. Davey (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
En knapp uke før velgerne går til urnene i California, viser en ny meningsmåling at Arnold Schwarzenegger er den store favoritten til å bli ny guvernør i staten.

Den sittende guvernøren Gray Davis fra Det demokratiske partiet levnes ikke store sjanser i meningsmålingen som er utført for CNN og USA Today.

- Tettere
Lederen for Det demokratiske partiet i California, Art Torres, avviser resultatene fra gallupen. Han viste til andre målinger som viser et mye tettere løp, til den republikanske partiformannen Duf Sundheims store fornølyelse.

- Han (Torres) er i den uheldige situasjonen at han prøver å legge leppestift på en gris. De interne målingene viser at velgerne svikter Gray, sa Sundheim.

40 prosent for Arnold
Gallupen omfatter 787 registrerte velgere. 63 prosent av de spurte vil avsette den sittende guvernøren. 40 prosent vil ha inn Schwarzenegger. Cruz Bustamante er ønsket av 25 prosent av velgerne, mens Tom McClintock er førstevalget til 18 prosent av de spurte.

Mens ting synes å gå stadig bedre for Schwarzenegger, får han støtte fra stadig flere fremstående republikanere, melder MSNBC News.

For første gang i historien har det utøvende styret i det republikanske partiet i California gitt sin støtte til Schwarzenegger. I flere tiår har det vært partiets politikk ikke å anbefale en kandidat fremfor en annen.

Advarer mot demokratene
Søndag fortsatte valgkampen for fullt. Schwarzenegger talte til jublende tilhengere i flyhangarer rundt om i staten.

I Redding ble han introdusert av en marinesoldat som ble skadd i Irak. Etter at en liten jente hadde avsunget ”Battle Hymn of the Republic”, leverte Arnold de kjente løftene om å reformere Sacramento og gjenskape Californias tapte prakt.

Han avsluttet med å advare mot demokraten Gray Davis.

- Desperate Davis driver på med all slags triks, han kommer til å drive på med all slags triks, han kommer til å starte en skitten kampanje nå, det vet vi at han kommer til å gjøre, sa Schwarzenegger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere