RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arnold godkjenner ikke homoekteskap

Foto: Ric Francis (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Delstaten California nekter å godkjenne de 3000 homofile ekteskapene som er inngått i San Francisco den siste uken.

Tusenvis av homofile par har valfartet til San Francisco for å la seg gifte den siste uken, etter at byen er den første i USA som gjennomfører slike ekteskap. Det skjer etter at en domstol i Massachusetts har konkludert med at det er grunnlovsstridig å forby homofile ekteskap.

Men så enkelt er det ikke. For at giftermålene skulle gjennomføres i San Francisco, måtte det foretas en mindre justering på Californias standardskjema for ekteskapsinngåelser. Ordene «brud» og «brudgom» ble erstattet med fraser som «søker 1» og «søker 2» og «ektefelle».

Nå har byrået som registrerer ekteskapsinngåelser i California imidlertid satt foten ned, og sagt at skjemaer som er endret på ikke vil bli godtatt, skriver Washington Times.

- Vi må følge loven når det gjelder behandlingen av disse skjemaene, sier Nicole Evans, talskvinne for byrået.

California-guvernør Arnold Schwarzenegger er i utgangspunktet for at homofile ekteskap skal kunne inngås, men kritiserer likevel San Francisco for å bryte loven om at ekteskap kun skal inngås mellom mann og kvinne. Det er denne loven høyesterrett i Massachusetts har kommet til at er lovstridig.

- Jeg støtter alle Californias eksisterende lover. Jeg støtter den loven og oppfordrer San Francisco til å følge den, sier Schwarzenegger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere