*Nettavisen* Nyheter.

Arnold la seg flat

Etter massiv kritikk for sin rolle i to amerikanske treningsmagasin, valgte den kraftige guvernøren i California å trekke seg ut.

16.07.05 06:52

Arnold Schwarzenegger har tjent minst 13 milloner dollar, nærmere 85 millioner kroner, på fem år for sin rolle om sjefsredaktør i bladene «Muscles and Fitness» og «Flex». De siste dagene har den populære guvernøren i California møtt kraftig kritikk for å være i en konfliktinteresse.

- Folket først
Fredag annonserte Schwarzenegger at han trekker seg fra alle verv i bladene.

- Da jeg ble valgt til guvernør lovet jeg å sette folket i California først og i sentrum. Jeg vil ikke at det skal være noen spørsmål eller tvil om at folket har min fulle oppmerksomhet, sa Schwarzenegger i en uttalelse.

Tjente rått på veto
Kritikere til den tidligere Mr. Olympia har pekt på at han i fjor la ned veto mot et lovforslag om ernæringstilskudd. Magasinene Schwarzenegger var redaktør får store annonseinntekter fra denne typen produkter.

Schwarzenegger legger ikke skjul på sitt lange og viktige forhold til magasinene, som har spilt en viktig rolle i å gjøre den ukjente østerikeren til en av verdens mest kjente personer.

- Ettersom bodybuilding og trening har spilt en sentral rolle i livet mitt, så jeg ingen grunn til å avslutte forholdet med dem da foretaket ble solgt i 2003, sier Schwarzenegger.

Samme året ble Arnold valgt til guvernør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.