RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arnold vil måle valgmuskler

Foto: David McNew (AFP/Getty Images)
Sist oppdatert:
Actionhelten Arnold Schwarzenegger er klar for politisk strid. Mandag kunngjorde han at han er rede til å møte sine politiske motstandere i debatter.

7. oktober skal Californias velgere avgjøre delstatens nåværende guvernør, Gray Davis, beholder jobben, og hvem som eventuelt erstatter ham.

Kongressen-medlem David Dreier skal forhandle frem betingelsene for de debattene filmhelten Schwarzenegger skal stille i, melder NTB-Reuters.

- Californierne kommer til å elske å se Arnold Schwarzenegger debattere mot Davis og de andre kandidatene, sa Dreier mandag.

Det er usikkert om Davis kommer til å stille til debatt, fordi han ikke er i direkte konkurranse med de kandidatene som ønsker å erstatte ham.

TV-reklame

Etter å ha ligget lavt i mer enn en uke viser Schwarzenegger tegn på ta han er klar til for alvor å starte kampen om velgerne. Filmstjernen har bestilt TV-reklame til en verdi av opptil en kvart million dollar. Reklameinnslagene på 60 sekunder skal sendes på San Franciscos TV-kanaler fra onsdag til søndag, ifølge Mike Kennedy, salgssjef for kanalen KRON-TV.

På en meningsmåling offentliggjort i helga ledet Davis nestkommanderende Cruz Bustamante med 25 prosents oppslutning, foran Schwarzenegger med 22 prosent.

Møter Shultz

Onsdag skal Schwarzenegger møte sine to mest fremstående rådgivere, utenriksminister George Shultz og Warren Buffet.

Shultz var utenriksminister under president Ronald Reagan fra 1982 til 1989, og finansminister under Richard Nixon. Sammen med milliardæren Buffett vil Shultz få ansvaret for å løse Californias økonomiske problemer dersom Schwarzenegger blir valgt til ny guvernør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere