RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arrestert for bibliotekbøker

Sist oppdatert:
En amerikansk 20-åring ble arrestert for ikke å ha levert inn bibliotekbøkene tidsnok.

(SIDE2:) De fleste har opplevd å levere en bibliotekbok noen dager for sent. Mange har til og med måttet betale en avgift grunnet altfor sen levering.

Heldigvis har de færreste blitt arrestert for ikke å levere tilbake boken.

- Litt ekstremt
20 år gamle Heidi Dalibor fra Wisconsin i USA opplevde nettopp det. Hun skyldte 38 dollar (cirka 200 kroner) for to bøker hun ikke hadde levert inn. Politiet tok derfor kontakt med henne og arresterte henne for å ha krenket bibliotekets regler.

Dalibor ble selvsagt svært overrasket over å bli arrestert, men tar selvkritikk.

- Det er min feil. Jeg burde ha betalt boten. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke gjorde det, sier hun ifølge Splash News, og påpeker at hun synes politiet opptrådte litt ekstremt.

Helt uskyldig var Dalibor absolutt ikke. Ifølge Associated Press overså hun både telefoner og brev fra biblioteket og droppet å møte opp i retten.

Leste «Boktyven»
Moren betalte 172 dollar (cirka 900 kroner) for å få datteren ut av fengselet.

Ifølge Library Director John Hanson blir rundt tjue personer kontaktet på samme måte hvert år etter å ha unnlatt å levere en bok tilbake til biblioteket.

Ironisk nok var Dalibor i gang med å lese Markus Zusaks «Boktyven» da hun ble arrestert. Bøkene hun ikke leverte inn var for øvrig Dan Browns «Engler og demoner» og Janet Fitchs «White Oleander».

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere