Arrestert for naken Picasso

I tegneserien opptrår Picasso i nettoen. Da en mindreårig fikk heftet mellom hendene, endte det med at butikkeieren ble arrestert.

22.06.05 18:27

Eieren av tegneseriebutikken Comic i Georgia i USA, Gordon Lee, risikerer nå tiltale på sju punkter for å ha gitt bort en utgave av tegneserieheftet med en naken Picasso under et Halloween-arrangement, melder Human Rights House Network. Foreldrene til gutten som fikk heftet klaget til politiet, og butikkinnehaveren ble arrestert.

I Adams drakt
Det omstridte tegneserieheftet inkluderer en historie med tittelen The Salon av Nick Bertozzi, som handler om Picassos første møte med maleren Georges Braque. Her er det tegneserieskaperen har dristet seg til å tegne Picasso i Adams drakt.

Risikerer fengsel
Georgias lover forbyr noen uoppfordret å distribuere avbildninger av nakenhet, noe som kan medføre fengselsstraff fra ett til tre år og/eller bøter opp til 10.000 dollar. Mannen blir også siktet for å ha distribuert materiale som betraktes som skadelig for mindreårige.

Et fond som jobber for større ytringsfrihet for amerikanske tegneserier har bedt om at siktelsen frafalles, melder Human Rights House Network.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.