RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arrestert for naken Picasso

Sist oppdatert:
I tegneserien opptrår Picasso i nettoen. Da en mindreårig fikk heftet mellom hendene, endte det med at butikkeieren ble arrestert.

Eieren av tegneseriebutikken Comic i Georgia i USA, Gordon Lee, risikerer nå tiltale på sju punkter for å ha gitt bort en utgave av tegneserieheftet med en naken Picasso under et Halloween-arrangement, melder Human Rights House Network. Foreldrene til gutten som fikk heftet klaget til politiet, og butikkinnehaveren ble arrestert.

I Adams drakt
Det omstridte tegneserieheftet inkluderer en historie med tittelen The Salon av Nick Bertozzi, som handler om Picassos første møte med maleren Georges Braque. Her er det tegneserieskaperen har dristet seg til å tegne Picasso i Adams drakt.

Risikerer fengsel
Georgias lover forbyr noen uoppfordret å distribuere avbildninger av nakenhet, noe som kan medføre fengselsstraff fra ett til tre år og/eller bøter opp til 10.000 dollar. Mannen blir også siktet for å ha distribuert materiale som betraktes som skadelig for mindreårige.

Et fond som jobber for større ytringsfrihet for amerikanske tegneserier har bedt om at siktelsen frafalles, melder Human Rights House Network.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere