RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arresterte 125 demonstranter

Sist oppdatert:
125 demonstranter og en islamsk leder er arrestert i Pakistan av frykt for mer karikatur-bråk.

De 125 ble arrestert for å ha overtrådt forbudet mot demonstrasjoner vest i Pakistan. Det er ventet flere demonstrasjoner mot Mohammed-karikaturene i løpet av dagen. Den siste uken er fem mennesker drept i slike demonstrasjoner i Pakistan.

Omtrent 300 politifolk slo ned på demonstrantene, som samlet seg i en rundkjøring i byen Multan fredag morgen mens de ropte «Vi er profetens slaver» og tråkket på et dansk flagg, sier politibetjent Sharif Zafar til Associated Press.

Samtidig arresterte politiet Hafiz Mohammed Saeed, som leder den radikale islamske gruppen Jamaat al-Dawat, i hjemmet hans i Lahore. Saeed skulle holde en tale for geistlige og støttespillerne sine for å fordømme trykkingen av karikaturene.

En politibetjent i Lahore sier til Associated Press at politiet har fått ordre om å begrense bevegelsesfriheten for alle religiøse ledere som kan lede demonstrasjoner i dag, og at de skal innbringe religiøse aktivister som kan være en trussel mot lov og orden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere