RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EBU)

Arrestordre på 18 for attentat mot presidenten

Frykter nye uroligheter i Øst-Timor

Statsadvokaten på Øst-Timor sier onsdag at det er sendt ut arrestordre på 18 personer i forbindelse med attentatet mot president Jose Ramos-Horta og statsminister Xanana Gusmao mandag. Det melder Reuters.

Ramos-Horta ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt og truffet av to skudd utenfor sitt eget hjem. Han ble fraktet til Australia der han på ny ble operert. Ramos-Horta er nå utenfor livsfare. Statsminister Gusmao slapp uskadd unna attentatet mot ham.

Frykter opptøyer
Bevisene mot de 18 skal være sterke.

- Vi er 99 prosent sikre, men jeg vil ikke si navnene på de involverte nå, sier statsadvokat Longinhos Monteiro på en pressekonferanse i Dili.

Under attentatet mot Ramos-Horta ble opprørslederen Alfredo Reinado drept av presidentens sikkerhetsvakter, noe som fryktes å kunne skape nye opptøyer i den unge nasjonen i Sørøst-Asia.

Se video på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

215327

Flere hundre tilhengere møtte frem da Reinados kiste ble fraktet til hans hjem i Dili onsdag, mens de gråtende ropte «Leve Alfredo»

Nye australske soldater er fremdeles på vei til Dili for å styrke den internasjonale fredsbevarende styrken som er til stede i landet. 1.600 politifolk fra FN er også til stede i landet.

Møttes i januar
Reinado og Ramos-Horta møttes til samtaler så sent som i januar, for å forsøke å finne en fredelig løsning på konflikten mellom partene.

Foreløpig ser det ikke ut til at Reinados død vil få hans støttespillere i regjeringen til å trekke seg fra koalisjonen, men fremdeles er det stor spenning til om landet vil komme seg unna uroen uten politiske omveltninger eller vold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere