RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arroyo vil granske valgfusk

Sist oppdatert:
Filippinenes president Gloria Arroyo gir etter for kravet om en uavhengig granskning av anklagene mot henne om korrupsjon og valgfusk.

Borgerrettighetsgrupper og flere katolske biskoper har bedt presidenten opprette en sannhetskommisjon som skal undersøke påstandene om at presidenten blandet seg inn i opptellingen av stemmene under presidentvalget i mai fjor.

I et brev som ble lest opp av Arroyos talsmann tirsdag, sier Arroyo at hun vil sette i gang granskning av påstandene mot henne.

- For å gjenopprette tilliten til meg vil jeg opprette en kommisjon eller et liknende organ for å finne sannheten i anklagene som er reist mot meg, skriver Arroyo.

Kommisjonen skal også granske påstandene om korrupsjon, melder Reuters.

I løpet av de siste dagene har tusenvis av filippinere gått ut i gatene med krav om at Gloria Arroyo må gå av. Opposisjonen har lagt fram lydopptak som skal bevise at Arroyo forsøkte å overtale lederen av valgkommisjonen under presidentvalget til å pynte på stemmetallene for å sikre Arroyo et akseptabelt flertall.

Arroyo har innrømmet at hun snakket med valgkommisjonen, men hevder hun ikke gjorde noe galt. I en tale tirsdag sa Arroyo at hun ønsket å gjenopprette tilliten til henne i befolkningen. Presidenten lovte å få fart i programmer for å bedre tilgangen på strøm, rent vann og medisiner.

Kritikkem mot Arroyo og regjeringen har ført til økonomisk krise i landet. Investorene sitter på gjerdet, og analytikerne tror ikke regjeringen greier å redusere underskuddet på statsbudsjettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere