RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åsne i sjokk etter drapet

Sist oppdatert:
Åsne Seierstad brøt ut i gråt da Nettavisen fortalte om det brutale drapet på hennes kollega.

Lørdag ble den russiske journalisten Anna Politkovskaya skutt og drept i Moskva. Politkovskaya var særlig kjent for sin kritiske dekning av krigen i Tsjetsjenia.

- Helt forferdelig
Hun var også kollega av den profilerte journalisten og forfatteren Åsne Seierstad.

- Jeg er helt i sjokk¿ Kan du fortelle meg hvordan det skjedde? spør Seierstad lavmælt.

- Det er helt forferdelig. Jeg har møtt henne flere ganger - sist i Stockholm for to uker siden, under et seminar om Kaukasus, sier den tidligere Russland-korrespondenten til Nettavisen.

Seierstad tar beskjeden om dødsfallet svært tungt.

- Jeg er sjokkert. Dette er forferdelig trist og et stort tap, sier en ordknapp Seierstad, som ikke orker å snakke mer om saken.

Rystet Martine Aurdal
Anna Politkovskaya var månedlig spaltist i ukeavisen Ny Tid, og ansvarlig redaktør Martine Aurdal er dypt rystet over drapet.

- Anna Politkovskaya var en modig og sterk kritiker av Putin og den russiske regjeringens frammarsj. Hun var den viktigste kritikeren av krigen i Tsjetsjenia, og var åpen om frykten for sitt eget liv. Drapet har bevist hvor rett Anna hadde i det hun skrev, skriver Aurdal i en pressemelding.

Senest i forrige uke skrev den russiske journalisten i Ny Tid om hvordan Putins kriminelle grupper i Tsjetsjenia sprer sine overgrep og «tsjetsjeniserer» resten av Russland, mens Putin beskytter sine egne.

- Ord kan være farlig. I dag er Anna blitt en martyr for ytringsfriheten, utdyper Aurdal, som håper den norske regjeringen krever internasjonal deltakelse i granskingen av drapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere