Myndighetene i Ecuador har sagt ja til forespørselen fra svensk påtalemyndighet om å bistå med rettslig hjelp. Avhøret skal skje i regi av en ecuadoriansk statsadvokat, heter det i en uttalelse fra den svenske Åklagarmyndigheten mandag.

Les også: NSM: – Regjeringens hjemmesider påvirket av nettangrep

Den svenske statsadvokaten Ingrid Isgren og en svensk politiinspektør skal være til stede under avhøret. Hvis Assange gir sitt samtykke, blir det også tatt DNA-prøver av ham.

Svensk påtalemyndighet skal etter avhøret få tilsendt en skriftlig rapport fra Ecuador. Når denne er mottatt, skal den svenske påtalemyndigheten ta stilling til den videre etterforskningen.

45 år gamle Julian Assange er anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner og voldtekt mot én av dem i Sverige i august 2010. Han ble etterlyst av svensk politi, og ble senere samme år pågrepet av britisk politi, men løslatt mot kausjon. En britisk domstol besluttet at han skal utleveres til Sverige. Assanges anke ble avvist, og han søkte tilflukt i Ecuadors ambassade i London i juni 2012 og fikk innvilget asyl.

Assange har nektet å dra til Sverige for å bli avhørt, av frykt for at Sverige kan utlevere ham til USA siden WikiLeaks har publisert et stort antall hemmeligstemplede amerikanske dokumenter. (©NTB)