RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Atomfysiker hoppet av til USA

raketter Iran
raketter Iran (Scanpix)
Sist oppdatert:
En iransk atomfysiker som har vært savnet siden juni, har hoppet av til USA og bistår nå CIA, melder ABC News.

Fjernsynskanalen viser til anonyme kilder som forteller at Shahram Amiri, som er i 30-årene, hoppet av som ledd i en godt planlagt etterretningsoperasjon.

Ingen kommentar

En talskvinne for CIA nektet tirsdag å kommentere opplysningene om den påståtte avhopperen.

Amiri, som arbeidet for Den iranske atomenergikommisjonen, skal ha forsvunnet under en pilegrimsferd til Mekka i Saudi-Arabia i juni 2009.

Tre måneder senere avslørte myndighetene i Teheran at de hadde bygd nok et anlegg for anrikning av uran nær byen Qom. I desember anklaget Iran saudiarabiske myndigheter for å ha overlevert Amiri til USA.

Vil ha flere sanksjoner

Tirsdag snakket også president Barack Obama og frankrikes president Nicolas Sarkozy om skjerpede sanksjoner mot Iran, melder AFP.

- Jeg håper at vi kan få til dette i løpet av våren, sa Obama under en pressekonferanse med Sarkozy i Det hvite hus.

Obama ønsket dette på plass i løpet av noen uker, men vedgikk samtidig at medlemslandene i FNs sikkerhetsråd ennå ikke er enige om hvordan man skal reagere overfor Iran.

- Det er på tide å fatte en avgjørelse. Iran kan ikke fortsette sitt gale løp, sa Sarkozy under pressekonferansen med Obama.

Vesten anklager Iran for å utvikle atomvåpen i hemmelighet, men myndighetene i Teheran avviser dette og fastholder at landets atomprogram utelukkende er av sivil karakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere