RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Atomtester om USA ikke skjerper seg

Nord-Korea, atomvåpen
Nord-Korea, atomvåpen
Nord-Korea tror USA gjør seg klar til å avvæpne og deretter innvadere landet. Nå truer de med å teste atomvåpen dersom amerikanerne ikke kommer på bedre tanker.

Det kom ikke til noen avtale i samtalene om Nord-Koreas atomprogram i Beijing denne uken. Nord-Korea er slett ikke fornøyd med det forslaget la på bordet under seksnasjonersmøtet.

Ifølge Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå KCNA, betegner landet USAs politikk som fiendtlig.

- Gjennom til og med å nekte å utveksle ord om viljen til å endre politikk setter USA utsiktene for de nye samtalene i fare, heter det i en uttalelse fra KCNA.

Nord-Korea har tidligere truet med å gjennomføre tester med atomvåpen, dersom USA ikke svarer positivt på staliniststatens forslag. Nord-Korea gjentok fredag denne trusselen, melder CNN.

USA har nektet å skrive under på en ikkeangrepspakt med regimet i Pyongyang som en gjenytelse for at nordkoreanerne skrinlegger sitt atomprogram, skriver NTB-Reuters. USA insisterer på at Nord-Korea først må ødelegge alle sine eventuelle atomvåpen. Til gjengjeld skal USA gi økonomisk hjelp til verdens siste staliniststat.

Ifølge den kinesiske forhandleren Wang, skal USA i løpet av denne ukens møter lovet at de ikke har til hensikt å truet Nord-Korea med invasjon eller andre angrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere