RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte amerikanske soldater drept

Sju amerikanske soldater ble drept og over 20 såret under sammenstøt med sjiamuslimske milits i utkanten av Bagdad søndag kveld, opplyser den amerikanske militærledelsen i landet.

Militsfolkene tilhørte den radikale sjiamuslimske lederen Moqtada al-Sadrs såkalte Mehdi-hær, og angrep politistasjoner og andre offentlige bygninger i den sjiamuslimske Bagdad-forstaden Sadr-byen.

Ifølge amerikanske kilder benyttet militssoldatene automatvåpen og rakettdrevne granater under angrepet, som ble slått tilbake av soldater fra okkupasjonsstyrken.

Høy pris
- Koalisjonsstyrken og irakiske sikkerhetsstyrker stanset forsøket, og gjenopprettet sikkerheten i Bagdad. Prisen de betalte var sju amerikanske soldater som ble drept og over to dusin som ble såret, heter det i en kunngjøring fra den amerikanske militærledelsen i Bagdad.

Tidligere søndag ble 22 mennesker drept og over 200 såret i sjiamuslimenes hellige by Najaf, blant dem to soldater fra okkupasjonsstyrken - én amerikansk og en fra El Salvador.

- Terrorisér fienden!
Også i Basra, Nassiriya og Kirkuk kom det til sammenstøt søndag, etter at rasende sjiamuslimer protesterte mot at okkupasjonsmakten nylig stengte Moqtada al-Sadrs avis og pågrep en av hans nærmeste medarbeidere.

Al-Sadr selv oppfordret sine tilhengere til å "terrorisere fienden".

- Demonstrasjoner er ubrukelige, siden deres fiender elsker å terrorisere og undertrykke meninger, og avskyr folkene. Terrorisér fienden, siden vi ikke kan tie om dens krenkelser, sa Sadr i en erklæring søndag.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere