Gå til sidens hovedinnhold

Åtte års fengsel for Olivers kidnappere

De fire kineserne tiltalt for å ha kidnappet danske Oliver er alle dømt til 8 års fengsel.

De fire som var tiltalt for å ha bortført fem år gamle Oliver Chaaning ble tirsdag dømt til 8 års fengsel hver i Lyngby rett i Danmark.

De fire kineserne vil i tillegg bli utvist fra Danmark når straffen er ferdig sonet. Videre må de betale 75.000 kroner i erstatning til Oliver og 10.000 kroner til hans mor som opplevde å få barnet sitt revet ut av armene sine utenfor barnehagen.

Olivers far ønsket ikke å kommentere dommene etter rettssaken, men hadde ifølge dansk presse et stort smil om munnen. Han nøyde seg med å si at han nå skulle hente den lille hovedpersonen i barnehagen.

To anker
En av de fire dømte, 25-årige Xiang Wang, har anket sin dom til frifinnelse, melder Ekstra Bladet. En av de andre, Jun. Qian (30), har anket til delvis frifinnelse.

De to siste, Jian Shi og Mengting Wu, som begge er 24 år, tok betenkningstid.

Aktor i saken mener at Xiang Wang og Mengting Wu planla kidnappingen i fellesskap. Xiang Wang deltok ikke i selve bortføringen fordi han var ansatt av Olivers familie og dermed kunne gjenkjennes.

Truet til medvirkning
Jun Qian, som var sjåfør under bortføringen, har forsvart seg med at han ble slått og truet til medvirkning. Den forklaring godtok imidlertid ikke retten.

Det var Jian Shi, som overmannet Olivers mor under selve kidnappingen. Mengting Wu deltok også i selve bortførelsen og skal ha dratt Oliver ut av morens bil.

Alle de tiltalte ble tirsdag erkjent skyldige i både planleggingen og gjennomføringen av kidnapping.

Bakbundet i 26 timer
Under rettssaken har Oliver selv forklart gjennom videoopptak hvordan «tyvene stjal ham og puttet han i en koffert». Den fem år gamle gutten lå bakbundet i en studenthybel i Hvidovre i vel 26 timer.

Til slutt ble han befridd av politimenn, som var kledt ut som håndverkere.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos Milrab og Fjellsport