RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte drept av Hizbollah

Sist oppdatert:
Åtte personer er drept i Haifa, ifølge Israel av en iransk-produsert rakett. Norske studenter rømmer nå Nord-Israel.

Hizbollah fortsatte kampen mot Israel ved å sende minst fem raketter inn mot havnebyen Haifa. Politiet i byen bekrefter søndag morgen at ni mennesker er drept i det siste rakettangrepet fra Hizbolla, melder AP. Kort tid etterpå ble dødstallet justert ned til åtte. Alle ble drept ved en togstasjon.

- Iranske raketter
Et påfølgende angrep traff en av hovedgatene i byen 45 minutter senere og drepte flere personer.

Bilder fra den israelske TV-kanalen Channel 10 viste røyk stige fra Haifa, som er den tredje største byen i Israel.

Israelske sikkerhetskilder hevder at fire av rakettene var iransk-produserte Fagr-missiler. De har et langt større stridshode enn rakettene som tidligere er blitt avfyrt mot Israel. Dette er første gang Fagr-missiler er sendt mot Israel, sier sikkerhetstjenestemennene til AP.

Norske studenter rømmer
Situasjonen er nå så alvorlig at en gruppe studenter fra den kristne høgskolen Norsk Lærerakademi, som er på studietur i Nord-Israel, rømmer området. De 21 studentene, som studerer kristologi, jødedom og Islam, har under forelesningene hørt hvordan rakettene og bombene har slått ned i nærområdene, skriver Bergens Tidende.

Studentene befinner seg bare en halvtime fra området som ble truffet søndag morgen. Lørdag var gruppen bare et kvarters kjøretur unna byen Tiberias, der hjemmelagde Hizbollah-raketter knuste noen leiligheter i et boligkompleks.

- Folk var i sjokk. De var jo bare marginer fra å bli drept, sier Tarjei Gilje, som var inne i noen av leilighetene kort tid etter angrepet, til bt.no.

Han sier noen av studentene ønsker å dra hjem til Norge, men at det ser ut til at de er blitt enige om å reise til et tryggere sted i Israel.

- Dusinvis av raketter
Gjennom sin TV-kanal Al-Manar bekrefter Hizbollah at de har avfyrt dusinvis av raketter mot byen.

- Etter at fienden fortsatte den ødeleggende bombingen av Beirut i natt, fyrte motstandsbevegelsen av dusinvis av raketter mot Haifa, sier uttalelsen fra Hizbollah.

Raketter skal også ha blitt avfyrt mot byene Acco og Nahariya i nord.

I en uttalelse på kanalen Al-Manar fortsetter Hizbollah å true Israel med nye rakettangrep. De neste målene skal bli petrokjemiske installasjoner, sier gruppen på TV-kanalen.

Intens bombing
Minst 24 israelere er drept siden konflikten startet onsdag. 11 av disse er soldater, mens 14 er sivile.

Beiruts sørlige forsteder ble i natt utsatt for intensiv bombing. Ifølge Hizbollahs tv-kanal ble en bro ved den østre innfarten til byen bombet for andre gang på to døgn. Det ble også hørt eksplosjoner i de sjiamuslimske områdene der Hizbollah har sitt hovedkvarter, melder nyhetsbyrået AFP. Ubekreftede meldinger sier at organisasjonens leder Hassan Nasrallah ble skadet i angrepet, men Hizbollah har benektet dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere