Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte drept da boligblokk kollapset

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Seks personer er fortsatt innesperret i ruinene etter at en tolv etasjer høy bygning raste sammen i Kairo mandag kveld. Åtte mennesker er funnet drept.

Flesteparten av de innesperrede er redningsmannskaper som arbeidet med etterslokking da bygningen kollapset. To av dem skal være sivile som jobbet i bygget.

- 33 personer er brakt til sykehus med skader, opplyste Egypts helseminister Mohammed Awad Tag til nyhetsbyrået AP ved midnatt.

Blant de skadde er ni politimenn. Ifølge Reuters er det funnet åtte omkomne etter kollapsen. Én person ble funnet omkommet mandag kveld, mens de øvrige sju ble funnet tirsdag morgen.

Hundrevis av mennesker bodde i bygningen, men de fleste hadde klart å redde seg ut da den tolv etasjer høye bygningen raste sammen.

Jobber på spreng
Redningsmannskaper arbeider nå på spreng med å grave mennesker fram fra ruinene etter boligblokka i forstaden Nasr City, omlag 15 kilometer øst for den egyptiske hovedstaden mandag kveld.

En brann som brøt ut i de nederste etasjene tidligere på kvelden ødela fundamentet på bygningen. Først tre timer etter at brannen brøt ut, ga etasjene etter.

Den øverste etasjen kollapset først og dro med seg de andre etasjene til toppetasjen var på høyde med andre og tredje etasje av nabobygningene. To tilstøtende blokker er sent mandag kveld evakuert.

Løs etter to timer
Mahmoud el-Sayyed (21) som er servitør på en restarurant i nærheten, deltok i redningsarbeidet.

- Jeg holdt hodet til en mann som var klemt under bygningsdeler. Etter to timer klarte vi å få ham løs, forteller Mahmoud til AP.

Blokka som kollapset ligger i hovedgata Abbas Al-Aqqad Street i shoppingstrøket like ved flyplassen i Kairo. Den er bygget i 1981, og eieren skal ulovlig ha bygget på de fire øverste etasjene for 12 år siden. For to år siden fikk eieren pålegg om å fjerne de to øverste etasjene, men har ikke etterkommet ordren.

Kjent problem
At bygninger raser sammen er ikke et ukjent fenomen i Egypt, og skyldes ofte dårlige konstruksjoner og ulovlig bygging av ekstra etasjer.

Så sent som for seks dager siden klagde leietakere til politiet fordi de var bekymret over at arbeider i de nederste etasjene kunne skade byggets fundament.

Sist gang en større boligblokk raste sammen i Kairo, var 4. mai i fjor. Minst sju mennesker omkom.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!