RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte drept i Bagdad

Sist oppdatert:
Minst åtte personer ble drept i en serie angrep mot politifolk i Bagdad mandag morgen.

Opprøre i Bagdad skjøt mandag morgen ned den lokale politisjefen Abdul Karim Fahad Abbass og hans sjåfør. De to var på vei til arbeid i Doura-kvarteret da de ble beskutt.

Voktet helgenskrin
Kort tid etterpå ble en selvmordsbombe avløst i nærheten en politipatrulje i Hay Al-Amil-området. En politimann ble drept og fem andre ble skadd i angrepet, melder AP.

I Musayyib, 60 kilometer sør for Bagdad, sprengte en selvmordsbomber på en motorsykkel seg selv i luften I nærheten av en politipatrulje som voktet et helgenskrin. To politimenn ble drept og minst fem sivile ble skadd.

I byen Mosul i det nordlige Irak ble to irakiske soldater skadd da angripere skjøt mot ble de satt i. De to var kledt i sivilt da de ble beskutt.

Professor drept
En universitetsprofessor i Mosul ble drept av opprørere da han kjørte til arbeid i morgentimene mandag.

Irakiske opprørere har den siste tiden hatt politi- og sikkerhetsstyrkene i landet som hovedmål for angrepene sine. Irakisk politi prøver å ta over kampen mot opprørerne i et forsøk på å få amerikanske tropper til å trekke seg ut av landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere