*Nettavisen* Nyheter.

Åtte drept i blodige sammenstøt

Åtte palestinere ble drept i byen Beit Hanoun nord på Gazastripen torsdag morgen, etter harde sammenstøt med den israelske hæren, ifølge sykehuskilder.

08.07.04 07:09

NTB melder at åtte palestinerne ble drept. Fire av dem var i 20-årene og skal ha hatt forbindelser til Yasser Arafats Fatah-bevegelse, ifølge Mahmud al-Asali, som er sjef ved Kamal Adwan-sykehuset i flyktningleiren Jabalya like ved Beit Hanoun. Minst én av de drepte palestinerne skal ha tilhørt al-Aqsa-martyrenes brigader, som er Fatah-bevegelsens militære fløy.

Reuters oppgir at fem palestinere, en av dem en kvinne, skal være drept i løpet kamper tidlig torsdag morgen på Gasastripen. Dette ifølge øyenvitner og helsepersonell.

Nattens kamper fant sted i det tettbebygde Beit Hanoun-området der israelske styrker for ti dager siden gjennomførte en aksjon mot militante palestinere som hadde skutt med raketter mot en israelsk by og drept to mennesker.

Kvinne i 40-årene
Leger opplyste at en av de døde som ble brakt til et sykehus i Beit Hanoun var en kvinne i 40-årene. De andre døde var menn.

En talsmann for den israelske hæren sa at de hadde skutt fire væpnede militante som hadde åpnet ild mot dem.

En israelsk soldat ble alvorlig skadet i sammenstøtene.

Jaktet på Hamas-medlem
Den israelske hæren gjennomførte flere aksjoner natt til torsdag.

Ifølge NTB tok israelske soldater tok seg også inn i byen Qalqilya nordvest på Vestbredden, og omkring 15 jeeper omringet et hus som skal tilhøre et medlem av den ytterliggående, palestinske bevegelsen Hamas.

Også i Nablus fant en lignende aksjon sted, og i Ramallah omringet rundt ti jeeper hovedkvarteret til palestinernes president Yasser Arafat og israelske styrker opprettet flere kontrollposter i området.

På Gazastripen ble fire palestinere såret av israelske soldater i byen Khan Yunis etter at 15 stridsvogner tok seg inn i området og jevnet tre hus med jorda, melder NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.