RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte drept i opptøyer

Sist oppdatert:
Svært spent i Bolivia.

Minst åtte mennesker ble drept i opptøyer i Bolivia torsdag. Aktivister fra opposisjoner skjøt og drepte sju bønder i den avsidesliggende Pando-regionen. Også en ansatt hos de opposisjonsledede delstatsmyndighetene ble drept, melder Reuters.

Ifølge politiet kom det til blodige kamper mellom tilhengere og motstandere av president Evo Morales. De ulike grupperingene var væpnet med stokker, macheter og skytevåpen.

Konflikten bunner i en maktkamp mellom presidenten og delstatsledere i de østlige og sentrale delene av landet, som har de rikeste naturressursene.

Utviser ambassadører
Tidligere har Morales sagt at han frykter Bolivia kan kastes ut i en borgerkrig, og ifølge talsmann for myndighetene blir det vurdert å innføre unntakstilstand i landet.

USA erklærte også torsdag Bolivias utsending for uønsket i landet, som en motreaksjon på at USAs ambassadør i Bolivia ble utvist av Morales dagen i forveien. Morales mener USA-ambassdøren står i ledtog med opposisjonen.

Chavez sympatiserer
Venezuelas president Hugo Chavez ga torsdag landets USA-ambassadør 72 timer på seg til å forlate landet, samtidig som han kaller tilbake sin utsending i Washington.

Chavez sier beslutningene gjøres i sympati med Morales, og sier han vil komme sin kollega til unnsetning om det blir gjennomført et kupp i Bolivia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere