Åtte drept i selvmordsaksjon

Foto: (Scanpix)

Minst sju personer omkom tirsdag da en palestinsk selvmordsbomber gikk til aksjon på en bussholdeplass i Tel Aviv. Ytterligere 25 skal være skadd.

09.09.03 22:06

Sju personer ble i tillegg til selvmordsbombere drept i angrepet i Tel Aviv tirsdag ettermiddag.

Politiet tror det var en kvinne som utførte angrepet, melder AFP.

Eksplosjonen skjedde ved inngangen til militærleiren Tzrifin, en av de største i sentrale deler av Israel. 10.000 soldater er stasjonert i leiren, som ligger rett ved siden av et større sykehus.

- I forsvarsposisjon

David Baker, talsmann for Israels statsminister Ariel Sharon, sier at angrepet er nok en indikasjon på at de palestinske myndighetene ikke gjør noe som helst for å stanse terroristene og deres infrastruktur.

- Israel vil ta de nødvendige skritt for å forsvare sitt folk stilt overfor palestinske myndigheters motvillighet mot å oppløse islamske militante grupper, sier Sharons talsmann.

Mannen som er utpekt av president Yasser Arafat til å bli Palestinas nye statsminister etter Mahmoud Abbas, har tidligere sagt at han ikke ville ta jobben dersom Israel fortsatte sin offensiv mot militante islamister.

Samtidig har representanter for israelske myndigheter uttalt at de ikke mener Korei er tilstrekkelig selvstendig i forhold til Arafat til å kunne slå ned på militante aktivister som i utgangspunktet er " fiendtlige til fredsprosessen". USA og Israel beskyldes Arafat for å oppfordrer til militante aksjoner, noe den palestinske presidenten benekter.

Uklart hvem som sto bak

Angrepet tirsdag er det første i Israel siden det mislykkede attentatforsøket mot Hamas' åndelige leder, Sheikh Ahmed Yassin, lørdag. Yassin sverget at det israelske folket ville få svi etter drapsforsøket.

Den forrige selvmordsaksjonen i Israel fant sted da en massiv bussbombe drepte 22 mennesker i Jerusalem 19. august, et angrep Hamas tok på seg ansvaret for. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for tirsdagens selvmordsangrep.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag