RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte drept i valgbråk

Sist oppdatert:
Åtte mennesker har blitt drept i sammenstøt i forbindelse med valget i Iran, opplyste lokale tjenestemenn søndag.

I byen Firouzabad i provinsen Fars demonstrerte flere hundre mennesker mot det de mener er fusk i forbindelse med valget på nasjonalforsamling, melder NTB-AFP-Reuters.

Folk krevde at stemmene skulle telles på nytt, etter at guvernøren kunngjorde et uventet høyt frammøte ved valget. Det var svært tett løp mellom en reformvennlig og en konservativ kandidat, og den konservative kandidaten vant.

Demonstrantene ble rasende da at en av demonstrantene ble skutt og skadd. De gikk til angrep på politibiler og offentlige bygninger.

- Dessverre ble tre sivile og en politimann drept lørdag morgen, sier en tjenestemann som ville være anonym.

Ytterligere fire mennesker ble drept i provinsen Khuzestan da politiet støtte sammen med demonstranter i byen Izeh, melder studentnyhetsbyrået ISNA.

Viseguvernøren i Khuzestan opplyser at politiet åpnet ild og brukte tåregass mot demonstrantene. Demonstrantene forsøkte å storme guvernørens kontor og angrep bygningene til lokale myndigheter og rettslokaler.

De konservative lå an til å vinne et flertall av plassene i nasjonalforsamlingen i valget, der over 2.000 reformvennlige kandidater ble nektet å stille.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere