*Nettavisen* Nyheter.

Åtte pågrepet etter terrorbombe

Israelske redningsarbeidere jobber med å få oversikt over området hvor en selvmordsbomber drepte seg selv og fire israelere natt til lørdag. Foto: REUTERS/Ronen Zvulum

Åtte palestinere ble i dag pågrepet mistenkt for å være involvert i terrorangrepet i Tel Aviv sent fredag kveld.

Minst fire israelere mistet livet da selvmordsbomberen slo til i en karaokeklubb i nærheten av strandpromenaden i Tel Aviv sent i går kveld. Flere enn 50 personer ble skadet i selvmordsaksjonen.

Portforbud
Selvmordsbomberen skal være en 22 år gammel mann fra en by øst for Tulkarm på Vestbredden. Den israelske hæren gikk tidlig lørdag inn i byen og har nå innført portforbud. Soldater pågrep fem personer, blant dem to brødre til 22-åringen, skriver Expressen.

Ytterligere tre personer er blitt pågrepet i løpet av dagen.

Attentatet er det første inne i Israel siden 1. november. Opplysninger om hvem som utførte angrepet peker i forskjellige retninger.

"Tredjepart"
Mahmoud Abbas uttalte i dag at en «tredjepart» er ansvarlig for selvmordsbombingen i en nattklubb i Tel Aviv som drepte fire israelere sent fredag.

Abbas unnlot å nevne Hizbollah ved navn, men palestinske sikkerhets-tjenestemenn og en militær leder på Vestbredden har tidligere utpekt den libanesiske geriljagruppen som ansvarlige for bombeangrepet.

Palestinernes leder sier, ifølge nyhetsbyrået AP, at han nå koordinerer den videre etterforskningen av ugjerningen med Israel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.