Åtte palestinere drept i israelsk angrep

Åtte palestinere ble skutt og drept da israelske soldater rykket inn i utkanten av Gaza by onsdag morgen, opplyser palestinske kilder.

11.02.04 08:32

Ifølge øyenvitner rullet israelske stridsvogner inn i det palestinske selvstyreområdet ved daggry.

Det første offeret var en palestinsk politimann som bemannet en vaktpost i området. Ifølge palestinske sykehuskilder ble 22-åringen skutt i hodet.

Tre andre palestinere, to av dem bevæpnet, ble kort tid etter drept i skuddveksling med de israelske styrkene, og 13 palestinere ble såret i kampene. Ifølge Reuters er ytterligere fire palestinere drept.

Blant de sårede var en av livvaktene til Hamas-bevegelsens åndelige leder Ahmed Yassin, opplyser øyenvitner. Det er ikke kjent om Yassin selv befant seg i området.

Det israelske angrepet mot Gaza skal ha vært svar på et palestinsk granatangrep mot en israelsk bosetting nord på Gazastripen tidligere på natten. Ingen kom til skade under dette angrepet.

Ifølge israelske militærtalsmenn åpnet militante palestinere ild mot en patrulje soldater som jaktet på de ansvarlige for granatangrepet.

Også i flyktningleiren Rafah sør på Gazastripen ble to palestinere såret natt til onsdag, etter at en israelsk stridsvogn åpnet ild mot et tett befolket område.

En israelsk talsmann bekreftet at styrker hadde vært involvert i " en liten operasjon langs grensa" mot Egypt.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.