*Nettavisen* Nyheter.

Åtteåring drept i Telenor-angrep

Foto: (Reuters/Scanpix)

En åtteåring ble drept da demonstranter onsdag stormet et Telenor-kontor i Pakistan. Se video her.

15.02.06 10:44

Gutten ble skutt i ansiktet i forbindelse med at demonstranter stormet et salgs- og service-senter for Telenor, melder AP. To andre personer er også drept, mens 45 er skadd i protesten. Ifølge politiet deltar 70.000 mennesker i demonstrasjonen.


En mann ble drept da han fikk en stolpe over seg under protestene.

Se video her

Plyndret og brant
Rasende demonstranter plyndret et Mc Donalds-utsalg, samt satt fyr på et KFC-utsalg, før Telenor-utsalget fikk unngjelde.

- Vi har ikke fått melding om personskader, men butikken er ramponert. I tillegg ble en basestasjon i samme område ødelagt, sier informasjonssjef i Telenor, Espen Tuman Johnsen, til TV 2 Nettavisen.

Det er rundt 900 ansatte i Telenor i Paktistan, og av disse er 11 nordmenn. Telenor har økt sikkerhetsnivået i Pakistan etter flere dager med demonstrasjoner.

- Når situasjonen er som den er, overvåker vi alt som har med oss å gjøre, for å ivareta sikkerheten for våre ansatte, sier Tuman Johnsen.

Politiet brukte tåregass og avfyrte skudd i lufta for å løse opp demonstrantene. Demonstrantene svarte med å sette opp barrikader av brennende bildekk i gatene.

Tirsdag ble en Telenor-butikk i Lahore satt i flammer. Onsdag demonstrerte 1500 mennesker mot Muhammed-tegningene. En mann ble drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter ved universitetet i byen.

Studentopprør
I hovedstaden Islamabad demonstrerte flere tusen studenter med slagordende «Død over Danmark» og «Utvis europeiske ambassadører». En gruppe på flere hundre studenter forsøkte å storme et område der flere ambassader holder til.

I helga angrep 5000 illsinte demonstranter et annet Telenor-utsalg i byen Attock med stein før de satte fyr på lokalene.

Tirsdag stormet rundt 1000 demonstranter et ambassadestrøk i Islamabad. Den norske og danske ambassaden var ikke berørt.

Manila
I Manila samlet flere hundre demonstranter seg onsdag foran det danske konsulatet og krevde en unnskyldning for trykkingen av Muhammed-karikaturene. Flere av demonstrantene hoppet på på danske flagg.

Se video her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.