RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Attentatmann avslørt av mail

Sist oppdatert:
En 34 år gammel mann er pågrepet for et attentatforsøk på en dansk statsråd, ble avslørt av en mail.

34-åringen er pågrepet og siktet for å ha tent på bilen til integrasjonsminister Rikke Hvilsøj natt til onsdag. Mannen ble avslørt av elektroniske spor fra en nettkafé på Østerbro i København, skriver avisa Politiken.

Gruppen Grænseløse Beate tok på seg skylda for brannattentatet i en mail som ble sendt til flere danske medier. Politiet fant først ut at mailen var sendt fra en nettkafé på Nørrebro, men senere viste det seg at mailen ble skrevet dagen i forveien på internettkafeen Poweplay i Østerbro.

Den pågrepne 34-åringen er dansk statsborger og bosatt i København.

Han er nå siktet for den mest alvorlige formen for brannstiftelse, som har en strafferamme på livsvarig fengsel. Samtidig er han siktet for en mildere form for brannstiftelse som innebærer at andre personers liv ikke har vært i fare. Han er dessuten siktet for å ha antastet folkestyrets sikkerhet ved å ha angrepet en minister. For dette kan han bli straffet med livsvarig fengsel eller 16 år bak murene.

Brannen i statsrådens bil spredte seg til ministerens hus, der hele hennes familie lå og sov. Alle slapp fra brannen uten skader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere