RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Auschwitz? Hva er det?

Foto: Richardsen, Tor (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Unge tyskere sjokkerer.

Auschwitz var som kjent en nazistisk konsentrasjonsleir i Polen hvor jøder fra hele Europa ble sendt til under andre verdenskrig. Det var den største utryddelsesleiren til nazistene.

En ny meningsmåling, utført av nyhetsmagasinet Stern, viser imidlertid at tyske ungdommer mangler kunnskap om nazistenes dødsleirer.

21 prosent
Den sjokkerende meningsmålingen viser at 21 prosent av tyskere i alderen mellom 18 til 29 år ikke kjenner til Auschwitz.

En tredjedel av de spurte visste heller ikke at konsentrasjonsleiren ligger i Polen.

- I lys av at tyskerne faktisk har tatt et oppgjør med sin fortid, så er dette overraskende tall. Tyskerne tar jo slike ting på alvor, sier forstander Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn i Oslo til Nettavisen.

Antisemittiske
En annen undersøkelse, som er utført av blant annet den tyske Forbundsdagen (Tysklands folkevalgte parlament), viser at 20 prosent av tyskerne er mulige antisemittiske, melder nyhetsbyrået Ritzau. Nå skal den tyske regjeringen opprette et nytt organ som skal bekjempe nynazismen i landet.

- Tyskerne er flinke til å jobbe med dette. Jeg er ikke i tvil om at de vil ta tak i dette på bakgrunn av disse tallene. Så det tyskerne har gjort står til etterfølgelse, sier Kohn.

1,6 millioner drepte
De lærde strides om drapstallene i konsentrasjonsleiren i Auschwitz, men anslagene varierer fra 1,2 til 1,6 millioner menn, kvinner og barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere