RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Australia forbyr plastposer

Sist oppdatert:
Regjeringen i Australia vil innføre forbud mot plastposer fra 2008. De som bryter forbudet kan vente seg bøter.

6,9 milliarder plastposer er årlig i bruk i Australia og utgjør et økende miljøproblem. Nå varsler regjeringen et forbud. Går forslaget igjennom, må folk fra 1. januar 2008 ty til andre materialer enn polyethylen for å få matvarene hjem fra butikken eller søpla ut av huset.

Plastposene ender opp som søppel, skjemmer landskapet, fører til forstoppelser i vannavløp og gjør livet surt for dyrene i havet, ifølge den australske regjeringen. Derfor vil de ha forbud - i første omgang mot engangsposene.

- Plastposene blir ikke brutt ned. Om hundre år er de fortsatt der, sier miljøvernminister John Hill ifølge avisa Sunday Mail.

- Dette er et modig og framtidsrettet tiltak, uttaler statsminister Mike Rann. Han sier dette er en avgjørelse regjeringen mener er helt nødvendig for å stoppe ødeleggelsene plastpostene utgjør for miljøet og dyrelivet.

Regjeringen vil gjøre et foreløpig unntak for tykkere plastposer, men sier at disse posene også kan bli rammet av et forbud senere.

Noen land, som Papua New Guinea, Sør-Afrika, Bangladesh og Pakistan har allerede innført forbud mot plastposer, ifølge Sunday Mail.

I Norge kan bedriften Nor-X Industry på Sunnmøre ha funnet en annen løsning på problemet. De hevder å ha et pulver som gjør at plasten smuldrer opp og raskt blir nedbrytbar, ifølge Teknisk Ukeblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere