RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL FORBY OVERVEKTIGE MODELLER: Australske myndigheter at overvektige modeller er et så stort problem at de bør utelukkes fra å gå runway, fordi det sidestilles med å promotere røyking.
VIL FORBY OVERVEKTIGE MODELLER: Australske myndigheter at overvektige modeller er et så stort problem at de bør utelukkes fra å gå runway, fordi det sidestilles med å promotere røyking. Foto: Loic Venance (AFP)

Australia vil forby overvektige modeller

Sist oppdatert:
- Svært overvektige modeller sender feil signaler, mener austraske helsemyndigheter

Faktisk så mener australske myndigheter at overvektige modeller er et så stort problem at de bør utelukkes fra å gå runway, fordi det sidestilles med å promotere røyking.

Det skriver radiostationen Hit.

- Vi vil ikke at noen skal føle seg skamfulle eller flau over hvordan de ser ut, og alle mennesker trenger klær på kroppen, men det er en forskjell på å være selvsikker og å promotere en sunn kroppsvekt, sier formann i Australia Medical Association, Brad Frankum.

Les også: Ingeborg holdt på å dø av anoreksi: - Jeg legger jo skammen min åpen for alle

Nylig hadde Sports Illustrated et moteshow hvor en rekke «plus size» modeller deltok sammen med de smalere modellene, og de la blant annet ut dette bilde på sin Instagram-profil:

Direktøren for Body Positive Australia, Fiona Sutherland mener at kritikken og ønsket om et forbud mot de overvektige modellene er helt grunnløst.

Les også: - Jeg er skremt over helsetilstanden til nordmenn

Hun påpeker at en glorifisering av tykke mennesker ikke eksiterer slik myndighetene hevder, da de opplever en stor grad av fordommer i dagliglivet, enten de hos legen, ute og handler, eller skal ombord et fly.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere