RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Australia vil legalisere dyrking av medisinsk marihuana

Sist oppdatert:
Australia kunngjorde lørdag planer om å tillate dyrking av marihuana til medisinsk bruk. De som lider av alvorlig sykdom fortjener den beste behandlingen, sier regjeringen.

Forskning viser at marihuana kan hjelpe i behandlingen av kroniske smerter, men det advares også mot bivirkninger, og det er fortsatt uenighet om hvorvidt det fungerer i det hele tatt.

Australias helseminister Sussan Ley sier regjeringen planlegger en lisensordning for kontrollert dyrking og distribusjon av marihuana til medisinsk og vitenskapelig bruk. Hun sier dette for første gang åpner for trygge, lovlige og forutsigbare leveranser til pasientene.

– Dette tiltaket vil være den rette avbalanseringen av pasientenes behov, samfunnets beskyttelsesbehov og våre internasjonale forpliktelser, sier hun.

– Jeg har hørt historier om pasienter som har brutt loven for å få tak i cannabis, og jeg har hatt sympati med dem, for når man har en dødelig sykdom, er smertelindring og livskvalitet det aller viktigste.

Hun sier det er viktig å anerkjenne at mange etterspør medisinsk cannabis og å få på plass et lovlig og stabilt system for distribusjon.

Opposisjonen støtter også forslaget, som trolig vil innebære at cannabis gjøres tilgjengelig på resept. Ley understreker at dette ikke innebærer noe skritt i retning å legalisere cannabis til annen bruk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere