Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Australier døde etter å ha spist hagesnegle

Sam Ballard var 19 år gammel da han og noen venner nøt en kveld med rødvin i hagen ved hjemmet hans i Sydney. Da en snegl krøp forbi utfordrert kompisene hverandre hvem som turde å spise den.
Sam Ballard var 19 år gammel da han og noen venner nøt en kveld med rødvin i hagen ved hjemmet hans i Sydney. Da en snegl krøp forbi utfordrert kompisene hverandre hvem som turde å spise den. Foto: Berit Roald / Facebook / montasje Nettavisen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En ung australier som ble utfordret til å spise en hagesnegle, er død etter åtte år som pleietrengende med en alvorlig hjerneskade.

Sam Ballard var 19 år gammel da han og noen venner koste seg med rødvin en kveld i 2010. Da en snegle kom krypende forbi dukket det opp en idé om rett og slett å sluke den, og Ballard tok «utfordringen» på strak arm.

Flere dager senere ble den unge mannen kjørt til sykehus etter å ha kjent smerter i beinet og vært svimmel og kastet opp. Det viste seg at han hadde blitt infisert med en parasittisk rundorm (Angiostronjilus cantonensis, ifølge CNN) som vanligvis finnes i rotteavføring.

Ballard mistet bevisstheten, og da han våknet etter 420 dager i koma, hadde han en alvorlig hjerneskade. Han var lam og pleietrengende resten av livet.

Fredag 02.11.18 døde han på et sykehus i Sydney.

Det er sjeldent mennesker får i seg parasitten, men når det skjer er den vanligste smitteformen at man spiser rå eller lite kokt/stekt mat eller gjennom salat og eller grønnsaker som ikke er skikkelig skylt med vann. Det har også hendt at smittede snegler har kommet seg inn i åpne flasker/bokser, skriver CNN.

- Til forskjell fra hos rotter, fullføres ikke parasittens livssyklus i mennesker. Hos rotter passerer parasitten gjennom fordøyelsessystemet for så å komme ut i avføringen. I mennesker går parasittlarven rett og slett gå seg bort og ender i hjernen, der den forblir, sier assisterende professor Heather Stockdale ved Walden Department of Infectious Diseases and Pathology ved University of Florida, til CNN.

Hun opplyser at parasitten ikke smitter fra menneske til menneske.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!