RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Autister: Telefonkatalogen for kjedelig

Sist oppdatert:
Danske autister feller en knusende dom over København-områdets nye telefonkatalog: Den er rett og slett for kjedelig.

- Jeg hadde fornemmelsen allerede da jeg hadde lest og lært utenat alle telefonnumrene og navnene til og med D. Telefonkatalogen er slett ikke av samme kvalitet som tidligere, sier Arne P. Forslund, formann i Dansk Autistsammenslutning (DAS) til avisa Berlingske Tidende.

Festdag ødelagt
Utsendelsen av telefonkatalogen er vanligvis en festdag for foreningen. Katalogene kjøres inn i en stor trillebår og fordeles til medlemmene, som så begynner å lese høyt fra katalogen i en stadig høyere hastighet.

Etter et par timer er lesetempoet oppe i en fart som er helt uforståelig for andre enn medlemmene selv.

For hemmelig
I år ble ritualet avbrutt da selskapet nådde frem til «Bent Hvedsager, Solbakkevejen 54 A». Da utbrøt flere av medlemmene samstemt at de fant en videre opplesning helt nytteløs, skriver den danske avisen.

- Den nye katalogen er en mildt sagt kjedelig sak å komme seg gjennom. Bare se her: «Karl Tvindbæk - Hemmelig nr.; Ida Tvindbæk - Hemmelig nr.; Eskild Tvindbæk - Hemmelig nr.», utbryter Pär Tham, som har vært en trofast leser av telefonkatalogen i mange år.

- Det er jo ikke akkurat en estetisk nytelse å lære seg «hemmelig nr.» utenat, fastslår Tham.

Han kan fortelle at ordene «Hemmeligt nr.» opptrer 27.897 ganger i den siste utgaven av katalogen. Inntil videre har han likegodt talt de hemmelige numrene fire ganger.

Togtabeller dårlig trøst
- Våre medlemmer stiller ikke store krav. Vi vil bare veldig gjerne ha adgang til store ubrudte mengder av åttesifrede tall. Og det får vi ikke her, sier DAS-formann Arne P. Forslund.

Som erstatning for de skuffende telefonkatalogene, er foreningen blitt tilbudt gratis togtabeller fra det danske jernbaneselskapet DSB. Det har autistene avvist.

- Vi vet alle hva som skjer når togene ikke kjører som i kjøreplanen. Da blir vi DAS-folk ikke særlig morsomme å ha i hus, sier Forslund med et glimt i øyet.

Illustrasjonsfoto

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere