*Nettavisen* Nyheter.

Avblåser ETA-forhandlinger

Foto: (DANIEL OCHOA DE OLZA/AP)

Den spanske statsministeren avlyser alle videre forhandlinger med ETA etter Madrid-bombingen.

30.12.06 21:43

Statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero holdt lørdag en pressekonferanse etter at en bilbombe skadet minst 19 personer i Madrid tidligere på dagen.

Se TV 2 Nyhetenes sak

- Jeg har besluttet å innstille alt initiativ for dialog med ETA, erklærte Zapatero, ifølge Reuters.

Varslet eksplosjon
Det har i ni måneder hersket våpenhvile mellom den spanske regjeringen og den baskiske frigjøringsbevegelsen som ønsker løsrivelse fra Spania. ETA er kjent for sine mange voldelige angrep, som pleier å bli forhåndsvarslet. Våpenhvilen som ble brutt lørdag, var erklært 22. mars og har siden det blitt holdt.

Lørdagens bombeeksplosjon kom også etter telefonadvarsler. Tre telefoner fortalte om et kommende angrep mot Barajas-flyplassn. Flere etasjer av det ultramoderne garasjeanlegget raste sammen. Flypassasjerene var midlertidig evakuert.

ETA vil forhandle
ETA har tatt på seg ansvaret for bombingen, men melder lørdag at de ønsker å fortsette dialogen. Dette blir kontant avvist av den spanske regjeringen.

- Jeg vil på det sterkeste fordømme dette angrepet, et angrep som gjør slutt på ni måneder uten vold fra ETA, det bryter ETAs permanent våpenhvile, sier innenriksminister Alfredo Perez Rubalcaba.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.