RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avblåser våpenhvilen etter drap

Sist oppdatert:
Hamas-lederen Abu Shanab og to av hans livvakter skal ha blitt drept da bilen de satt i ble truffet av israelske raketter i Gaza By torsdag. Hamas avblåser nå våpenhvilen med Israel.

Shanab og de to livvaktene satt i en bil som ble truffet av raketter, melder Reuters.

Den hvite Volkswagen Golfen skal ha blitt sprengt i stykker i angrepet. Ifølge øyenvitner satt det flere personer inne i bilen. Bilen tilhører Shanab, og ifølge Reuters skal han ha mistet livet i angrepet.

Øyenvitner forteller at et israelsk F-16-fly avfyrte flere raketter mot bilen, som så eksploderte.

Hamas avblåser våpenhvilen

Abu Shanab er en av de fem øverste lederne i Hamas. Gruppen gikk kort tid etter angrepet ut og lovet at de vil hevnet drapet på sin leder.

- Hamas vil svare med handling, ikke ord. Israel vil angre dette, og vil vi bevise for hele verden at Israel bare forstår språkene makt og motstand, sier Hamas-talsmann Ismail Haniya til Reuters.

Hamas har de siste ukene erklært våpenhvile med Israel for å gi fredsforhandlingene en sjanse. Nå går Hamas ut og avblåser våpenhvilen.

Også organisasjonen Islamsk hellig krig sier nå at våpenhvilen er brutt, og at de ikke lenger vil ta hensyn til den.

Angrepet kommer etter at den israelske regjeringen har bestemt seg for å slå bredt ned på muslimske militante grupperinger etter selvmordsbomben i Jerusalem tidligere denne uken. 20 mennesker mistet livet da en palestinsk selvmordsbomber sprengte en buss i lufta tirsdag.

Hamas stod bak selvmordsbomben tirsdag.

Vestbredden

Natt til torsdag gikk den israelske hæren gjennomførte til aksjon i flere byer på Vestbredden i kjølvannet av selvmordsaksjonen i Jerusalem.

Militære kjøretøyer rullet inn i Nablus, der minst minst tre ettersøkte palestinske aktivister ble arrestert og en stor mengde sprengstoff beslaglagt.

- Nablus blir regnet for å være utgangspunkt for terroroperasjoner, opplyste en militær talsmann.

Ti andre personer som skal ha planlagt å gjennomføre selvmordsaksjoner er blitt arrestert i Nablus-området siden fire ytterliggående organisasjoner erklærte en våpenhvile i slutten av juni, opplyste kilden.

Den israelske hæren gjennomførte natt til torsdag også militæraksjoner mot Jenin og andre byer på Vestbredden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere