RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avdramatiserer attentatplaner

Statsadvokat toner ned de mulige attentatplanene mot Barack Obama.

Politiet i Denver har offentliggjort bildet av den siste av de tre mennene som ble arrestert for å ha planlagt et mulig attentat mot Barack Obama, men avdramatiserer truslene.

På en pressekonferanse i Denver sier statsadvokat Troy Eid at drapstruslene ikke kan bli sett på som troverdige.

- Det er en svært alvorlig forbrytelse å true en presidentkandidat. Men på dette tidspunktet er bevisene utilstrekkelige for å sikte noen for en ekte drapstrussel eller sammensvergelse mot Senator Obama, sier Eid, ifølge AFP.

Tas på alvor
Han sier de har gjennomført en intensiv etterforskning, og gransket nøye alle spor og ledetråder.

- De har kommet med hatefulle og rasistiske trusler, men dette er dophuer. Alle var påvirket av metamfetamin i det aktuell tidsromme, sier statsadvokaten, som tror truslene kanskje mer ambisjoner enn faktiske planer.

Likevel understreker de at saken blir tatt på alvor og fortsatt etterforskes.

De tre mennene ble arrestert søndag etter at bilen til en av de mistenkte, Tharin Gatrell (28), ble stoppet av politiet i en rutine trafikk-kontroll i Aurora.

Fant våpen
Da fant politiet to rifler, flere esker med ammunisjon, et kikkertsikte, en skuddsikker vest, walkietalkie og metaamfetamin.

Aurora ligger i Colorado, 30 minutters kjøring fra Denver, hvor Demokratenes landsmøte arrangeres denne uken.

Den ene av de tre, Nathan Johnson, sa i et intervju med CBS at hans venn ikke «ønsket en farget president» og at det var planer om å drepe Obama. Selv hevder han sin uskyld og legger i stedet skylden på sin to venner, Tharin Gartrell og Shawn Robert Adolf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere