RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avhøres på nytt nå

Sist oppdatert:
Madeleines mor nektet å svare på spørsmål da hun kom til politiet for å bli avhørt som mistenkt i datterens forsvinning.

Tidligere fredag fikk Kate McCann status som mistenkt. Den dramatiske utviklingen i saken, kom etter at Madeleines mor torsdag satt 11 timer i avhør hos politiet i den lille byen Portimao på Algarve-kysten.

Like etter klokken 12 fredag, over en halv time forsinket, ankom hun politistasjonen ifølge med familiens talsperson Justine McGuinness.

Nektet å svare
Media forsøkte å få kvinnen i tale, men uten hell. Med raske steg forsvant hun inn i politibygningen uten å si et ord. Heller ikke talsperson Justine McGuinnes ville gi noen kommentarer.

Journalister ropte etter McCann, mens andre tilhørere plystret og kom med forskjellige utydelige tilrop til den mistenkte kvinnen.

I fredagens avhør vil Madeleines mor bli stilt 22 spørsmål rundt datterens forsvinning. En venn av familien sier til Sky News at «etterforskerne behandler Kate McCann som om hun på en eller annen måte er involvert i datterens forsvinning».

(Artikkelen fortsetter under)

189289

Madeleine forsvant 3. mai i år fra familiens ferieleilighet. Fireåringen skal ha sovet i leiligheten mens foreldrene spiste på en restaurant i nærheten.

Et av de sentrale spørsmålene politiet nå konfronterer Kate McCann med, er hvorvidt foreldrene ga beroligende midler til datteren for at hun skulle sove.

Moren har så langt nektet for dette.

Hår og blodspor
Politiet sier de har sikret seg blodspor, hår og fibre i familiens ferieleilighet og i en leiebil som foreldrene disponerte etter at datteren forsvant.

Disse sporene er den siste måneden blitt gransket av rettsmedisinere i Storbritannia, men det er foreløpig ukjent hvilke funn politiet har gjort i dette bevismaterialet.

(Artikkelen fortsetter under)

Dersom politiet i Portugal opprettholder mistanken mot Kate McCann, må hun fremstilles for en dommer innen 48 timer.

Faren avhøres
Senere fredag skal Madeleines far, Gerry McCann, avhøres. Det er ventet at også han vil få status som mistenkt.

I Portugal har man særskilte rettigheter som mistenkt. Blant annet kan man ha en advokat til stede under avhøret, og man kan nekte å forklare seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere