RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avis: – Fire menn pågrepet på kafé i København

Sist oppdatert:
Fire menn er pågrepet på en internettkafé i København, ifølge Ekstra Bladet. Kafeen ligger i nærheten av der den antatte gjerningsmannen bak angrepene i helgen ble skutt og drept.

Ifølge avisens opplysninger er ikke de pågrepne personene eierne av kafeen, som ligger i bydelen Nørrebro.

Mellom 10 og 15 væpnede politifolk jobbet på stedet, ifølge vitner. Kriminalteknikere arbeidet også på stedet.

Dansk TV 2 melder på sin side om minst to pågrepne personer. Kort tid før klokken 16.30 søndag så aksjonen ut til å være over, ifølge kanelen.

Politiet ønsker ikke å kommentere målet med aksjonen, men overfor nyhetsbyrået Ritzau legges det ikke skjul på at det har vært aksjoner knyttet til terrorangrepene.

Les også: Oslo-politiet tar grep etter skytingen i København

Ransaking
Ifølge Ekstra Bladet begynte politiet søndag ettermiddag å grave i bakken foran en bygning i boligområdet Vognmandsmarken i Østerbro. Avisen meldte tidligere at politiet hadde ransakt en leilighet i området, og at en ung mann ble pågrepet rett ved inngangen til leiligheten.

Det ble også båret flere gjenstander fra leiligheten, blant annet datautstyr og noe som så ut til å være kjemikalier, ifølge avisens reporter.

Politiet forsøker å finne ut hvor attentatmannen fra helgens angrep oppholdt seg i de rundt åtte timene mellom det første og det siste angrepet, samt de rundt fire timene som gikk fra det siste angrepet til han ble skutt og drept av politiet natt til søndag.

Les også: - Noen muslimer er late, og det gir grobunn for fordommer

Flyktet
Tidligere søndag har politifolk undersøkt en oppgang i Mjølnerparken i Nørrebro. Den antatte gjerningsmannen flyktet til dette boligområdet etter det første angrepet mot Kulturhuset Krudttønden lørdag ettermiddag

Mannen bestilte en drosje, som så kjørte ham fra Østerbro til Mjølnerparken. Der oppholdt han seg i rundt 20 minutter før han dro av sted igjen, viser overvåkingsbilder politiet har fått dag i.

Politifolk har søndag banket på hos beboere i flere oppganger i området. Flere gjenstander ble båret vekk etter undersøkelsen også her, ifølge TV 2.

På et pressemøte søndag ettermiddag ønsket ikke dansk politi å kommentere konkrete etterforskningsskritt .

Les også: Kurt Westergaard: - Hendelsen har styrket min skepsis til religionen

Følg terrorangrepet i København direkte her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere