Avis ba prins William om unnskyldning

Foto: Scanpix

Avisen Mail on Sunday har bedt prins William om unnskyldning etter at avisen i fjor skrev at prinsen kaldblodig stakk et en hjort i hjel med et spyd.

Etter å ha kranglet med prins Charles' hoff siden den første historien stod på trykk i august i fjor, måtte avisen i helgen krype til korset, og unnskylde både denne og en annen feilaktig historie.

På side to i søndagsutgaven heter det at avisen etter å ha gjennomgått prinsens klage, er enige i hans syn om at de to historiene de har skrevet om ham er feil. Avisen innrømmer også at beskyldningene burde vært forelagt prinsen før den første saken ble publisert, skriver The Guardian.

- Vi ber prins William om unnskyldning, heter det ifølge avisen.

Protestkampanje
Tvekampen mellom hoffet og avisen startet etter at Mail on Sunday i august i fjor skrev at prins William hadde drept en hjort med et masaispyd under et besøk i Kenya. Saken var underbygget med et intervju med en 18-årig masaikriger, som avisen antydet hadde vært øyevitne til at prinsen drepte hjorten.

Historien vakte stor oppsikt, og gikk over hele verden. Den utløste også en brevkampanje mot prinsen, ledet av popstjernen Pink.

Hoffet klaget umiddelbart over historien, og gikk umiddelbart i dialog med avisen. I neste utgave kjørte imidlertid Mail on Sunday nok en sak om den blodtørstige prinsen under tittelen «Oops, I did it again», en sak som handler om hvordan prinsen (riktignok ved et uhell) hadde skutt og drept en utrydningstruet hjort i Chile.

Fakta stemte ikke
Vanligvis har hoffet ignorert tabloidpressens saker, men ikke denne gang. En grundig etterforskning ble iverksatt, og denne avdekket blant annet at prins William først hadde ankommet Kenya dagen etter at den første saken stod på trykk. Masaikrigeren som var intervjuet avviste også at han hadde sett prinsen drepe en hjort.

Etterforskningen viste også at den eneste gangen et eksemplar av den sjeldne chilenske hjorten var drept de siste årene var i slutten av september 2000, en måned før prins William kom til Chile.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.