*Nettavisen* Nyheter.

Avis med holocaust-konkurranse

Irans største avis inviterer verdens vitsetegnere til å delta i en konkurranse for å teste ytringsfriheten i Vesten.

07.02.06 11:01

(NA24): Temaet for den bisarre konkurranse er jødeutryddelsen under andre verdenskrig. Konkurransen lanseres som et svar på trykkingen av Muhammed-karikaturene i flere europeiske aviser.

Tegningene har ledet til opptøyer i flere arabiske land de siste dagene.

- Vil teste ytringsfriheten
Det er den iranske storavisen Hamshahri som har startet konkurransen.

- Et viktig tema for muslimene er som følger: Dekker Vestens ytringsfrihet temaer som amerikanske og israelske forbrytelser og vitsetegninger om holocaust? Eller kan denne ytringsfriheten bare brukes til å fornærme de hellige verdier i guddommelige religioner? skriver avisen tirsdag, ifølge Reuters.

Hamshahri hevder at konkurransen utelukkende er utlyst for å undersøke grensene for Vestens ytringsfrihet, og at avisen ikke ønsker å støte noen.

- Hamshahri oppfordrer, uten å søke konflikter, verdens tegnere til å bruke ytringsfriheten til å sende inn karikaturer om disse temaene.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad vakte harme verden over da han i desember hevdet at folkemordet på jødene under andre verdenskrig er en myte.

Norske soldater skadd
Muhammed-tegningene, som først stod på trykk i danske Jyllands-Posten, og som senere ble publisert i den kristne norske avisen Magazinet, har satt sinnene i kok hos muslimer verden over.

Norske og danske ambassader i flere arabiske land er blitt angrepet de siste dagene. Senest i dag ble to norske soldater skadd i demonstrasjoner i Maymane i Afghanistan.

Det har også vært protester i Indonesia i dag. Situasjonen i landet er nå så alvorlig at danske myndigheter ber danske borgere om å forlate Indonesia.

De viktigste nyhetene får du på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.