RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avis: Nye søk i Stockholms skjærgård

Korvetten HMS Visby i Stockholms skjærgård den 19. oktober i forbindelse med ubåtjakten som pågikk da.
Korvetten HMS Visby i Stockholms skjærgård den 19. oktober i forbindelse med ubåtjakten som pågikk da. Foto: Marko SÄÄvÄlÄ (NTB scanpix)
I løpet av helgen har flere fartøy den svenske marinen blitt observert av flere vitner i Stockholms skjærgård, hvor den nylig var en ubåtjakt.

En minerydder og en korvett har blitt observert både fredag og lørdag, ifølge avisen Expressen. Fredag var også militæret i Stavsnäs for å snakke med innbyggerne der om observasjoner de kan ha gjort.

– Militæret spurte oss om vi hadde sett noe ute til sjøs, sier et vitne avisen har snakket med.

Henvendelsen ble gjort på bakgrunn av at militæret hadde fått inn tips fredag om noe som var observert i skjærgården, ifølge vitnet.

Ubåtjakten i Stockholms skjærgård ble satt i gang i den 17. oktober og avbrutt etter en uke. Årsaken til at søkene ble igangsatt var at det hadde blitt observert «fremmed undervannsaktivitet» i skjærgården, men ingen ubåt ble funnet.

Aktiviteten i skjærgården i helgen fant sted i Kanholmsfjärden, samme sted hvor militæroperasjonen pågikk i oktober.

Jourhavende informasjonsansvarlig ved det svenske forsvaret, Marie Tisäter, vil ikke kommentere avisens opplysninger om at forsvaret har vært i Kanholmsfjärden i helgen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere